Onze school

Onze school

Bij ons leren kinderen het leven voor later. Want wat hebben zij nodig voor hun toekomst. Natuurlijk basisvaardigheden, zoals kunnen lezen, rekenen en schrijven. Maar er is meer dan dat. Bij ons leren kinderen ook over de wereld om hen heen. Wereldoriëntatie noemen we dat. Benieuwd hoe wij tegen ons onderwijs en onze kinderen aankijken en wat wij hen beloven? U leest hieronder ‘wie we zijn’ naar onze kinderen.

Ik vind het belangrijk dat kinderen een passie voor leren ontwikkelen. Leren met plezier is zoveel leuker!
Monique Wolfswinkel - ter Steege

Het leven leren leven voor later

Dát doe je bij ons. We werken veel met projecten en thema’s. En daarbinnen laten we veel vakken samenkomen. Zoals geschiedenis, aardrijkskunde en taal. Die lessen passen we aan op een thema. Zo leer je soms zonder dat je het zelf doorhebt. Hoe mooi is dat? 

Bij ons gaat het er ook om dat jij je goed voelt. Lekker in je vel zit. Waar ben je goed in? En waar wil je nog beter in worden? Je leert je eigen mening te vormen en geven. Je krijgt zelfvertrouwen en voelt je verantwoordelijk. Voor jezelf. En de ander. Want je weet dat je niet in je eentje bent, maar met zoveel meer mensen in de wereld. Daarom is ‘samen’ zo belangrijk. Hoe gedraag jij je? En hoe ga je om met anderen? Ook dat is een mooie ontwikkeling die je meemaakt bij ons op De Korf. 

We bereiden je voor op de wereld van morgen. Sterker nog: je krijgt alle gereedschappen om na De Korf het leven verder te leren leven voor later. 

Jenaplan onderwijs

Wat is Jenaplanonderwijs? Bekijk deze video.

Stamgroepen

Bij ons op school werken we in stamgroepen. Dit betekent dat uw kind in een groep komt waar ook kinderen van andere leerjaren inzitten. Zo leren we van en met elkaar. Hieronder leest u welke stampgroepen we hebben.
xx
xx
xx
xx
xx
xx
xx
xx

Anne Merel Voogd

Leerkracht BIJdehand
xx
xx
xx
144
Aantal leerlingen
20
Gemiddeld aantal leerlingen per klas
8,6
Welbevinden leerlingen
8,1
Oudertevredenheid
De Korf is een leuke school!
Vigo

Benieuwd? Kom kennismaken!