Hoofdluis

Het periodiek controleren op hoofdluizen/neten is een onderdeel van het schoolbeleid van De Korf.

Wanneer er bij uw kind hoofdluis/neten wordt geconstateerd, wordt u gebeld door de leerkracht. Zij zullen u op de hoogte stellen. Het is een verplichte verantwoordelijkheid van de ouders dat kinderen die een hoofdluisbehandeling nodig hebben, deze ook ondergaan.

Volgens de nieuwe richtlijnen van de GGD bestaat deze behandeling uit twee weken lang dagelijks kammen met een netenkam eventueel ondersteund door een antiluizen shampoo. Ook verzoeken wij uw kind een plastic tas mee te nemen tijdens de gymles om daar zijn/haar kleding in te stoppen om besmetting te voorkomen. Waar nodig wordt na twee weken een her controle uitgevoerd.

Wij willen u vragen als ouder/verzorger  om op de dag van de controle uw kind met schoon haar, zonder staartjes, vlechtjes en gel naar school te laten gaan. Dit werkt voor ons prettiger en versnelt de controleprocedure, waardoor er vervolgens weer met het schoolprogramma verder kan worden gegaan.

Mocht u mee willen helpen bij het beperken/bestrijden van eventuele luizenoverlast op de Korf, dan bent u van harte welkom om op een van de controledata mee te komen kijken (of direct te assisteren).

Ook als u bijvoorbeeld een uurtje kunt helpen, kunt u veel betekenen voor de school. De controledata staan vermeld in deze Korfkalender.

Lees er meer over in ons protocol hoofdluis.

De Korf

Postmeestersdreef 2
7328 KM Apeldoorn

telefoon:
055- 533 60 94

e-mail:
directie@dekorfapeldoorn.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep