De Korf is een school voor eigentijds Jenaplanonderwijs. Het Jenaplan concept werd tussen 1920 en 1950 ontwikkeld door Peter Petersen in Jena (Duitsland). Het is een concept dat met de tijd meegaat en verandert door de invloeden van de ontwikkelingen binnen de maatschappij.
Een Jenaplanschool wordt gekenmerkt door een positief (leer)klimaat waarin kinderen wordenuitgedaagd zich als totale persoon te ontplooien. Wij werken daarbij vanuit de vier basisactiviteiten van het Jenaplanonderwijs; Gesprek, spel, werk en viering. Wereldoriëntatie is ons hart van het onderwijs. Door middel van projecten (units) ontwikkeld door het International Primary Curriculum Nederland willen we de kinderen de wereld laten ontdekken. Binnen het Jenaplanonderwijs stimuleren wij het leren van en met elkaar.
Op onze Jenaplanschoolvinden wij het belangrijk dat onze leerlingen zich breed ontwikkelen en dat ze zich oriënteren op kunstzinnige en culturele aspecten die een rol spelen in hun leefwereld. Wij willen de kinderen kennis laten maken met de verschillende disciplines binnen kunsteducatie; beeldend, drama, dans, fotografie, cultureel erfgoed, literatuur, media en muziek.
Kunst, Cultuur en talentontwikkeling wordt zo veel mogelijk geïntegreerd binnen onze units van het International Primary Curriculum (IPC).
Katholieke identiteit
Wij zijn een open katholieke school. Een school die uitgaat van en geïnspireerd wordt door de christelijk-katholieke traditie van onze samenleving. Concreet betekent dit dat wij zorgvuldig omgaan met het geloof en met de daaruit volgende opvattingen over de waarden en normen. Onze scholen besteden aandacht aan de Bijbel, zonder daar evangeliserend of diskwalificerend mee om te gaan. Uiteindelijke keuzes worden, naar onze overtuiging, gemaakt door de ouders en hun kind(eren), niet door de school. De Korf staat dan ook nadrukkelijk open voor iedereen die onze uitgangspunten wil onderschrijven. Er is ruimte voor elke geloofsovertuiging en voor mensen die kennis willenmaken met onze overtuiging.